Bidragsytere på konferansen

Årets fagkonferanse handler om de mange sidene av det å leve med en hudsykdom. Vi vil gå dypere i tema som stress, tarmen, stoffskifteproblematikk og metabolske tilstander ved hudsykdommer og psoriasisartritt (PsA).

Folkekjær konferansier 

Det er den profilerte programlederen og foredragsholderen Michael Andreassen som vil lede konferansen. Andreassen er blitt hele Norges Mikke etter snart 30 år i radiokanalen P4 hvor han for tiden er en av tre programledere i programmet P4s Radiofrokost. Han har i en årrekke ledet program som Midt i trafikken og Michael Direkte i P4. Vi har også sett han på parketten i TV-programmet Skal vi danse på TV 2, i TV-serien Camp kulinaris på TV3 og Viaplay og realityserien Forræder på TV 2. Han har nylig også vært aktuell med sitt soloshow «Jeg stoler ikke på folk som ikke drekker» hvor han forteller sin historie om å være alkoholiker. Michael har hatt psoriasis siden tenårene og vet derfor mye om hvordan det er å leve med en hudsykdom.

Tungvektere innen egne fagfelt

Overlege Olaf H. Antonsen er spesialist i hud og venerologiske sykdommer ved Seksjon for hudsykdommer ved Rikshospitalet, Oslo universitetssykehus. Han vil fortelle oss om hvordan livskvaliteten kan påvirkes ved hidrosadenitt, også kalt hidradenitis suppurativa (HS).

Kari Anne Sveen er overlege i indremedisin og endokrinologi, PhD, på Oslo universitetssykehus. Sveen jobber ved Seksjon for preventiv kardiologi og diabetespoliklinikken. Hun vil forklare oss sammenhengen mellom hudsykdommer og psoriasisartritt og risiko for hjerte- og karsykdommer, stoffskifteproblematikk og fedme.

Gülen Arsland Lied er professor og leder for Senter for ernæring ved Universitetet i Bergen (UiB) og overlege ved seksjon for gastroenterologi ved Haukeland universitetssjukehus. Lied vil snakke om rollen til tarmmikrobiotika og hudaksen ved hudsykdommer. Er det en sammenheng mellom hudsykdommer og mage- og tarmproblematikk? 

Tar opp tråden fra fjorårets konferanse

Psykologspesialist Else Heyerdahl vil følge opp tråden fra fjorårets fagkonferanse Huden og psyken. Hun vil snakke om hvordan kronisk sykdom varierer i omfang og kan bidra til stress, dårlig søvn, fatigue (utmattelse) og i perioder redusert livskvalitet. Hvordan påvirkes psyken av kronisk sykdom og omvendt. Kan psykologen bidra med noe her? 

Heyerdahl er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi og har en videreutdanning i metakognitiv terapi og er fra tidligere utdannet Mensendieck-fysioterapeut. Hun har god kunnskap om somatisk (fysisk) helse og interesserer seg for mennesker som har psykisk belastning knyttet til akutt eller kronisk somatisk sykdom. Hun jobber nå som privatpraktiserende psykolog etter flere år på Diakonhjemmet sykehus i Oslo på enheten Psykiske helsetjenester i somatikken. Der møtte hun mange somatisk syke pasienter med stort sykdomsspekter som for eksempel diabetes, hjertelidelser, leddgikt, tarmsykdommer og nevrologiske lidelser.

Brukererfaringer

Det vil også være rom for brukers erfaringer.  På konferansen vil vi også møte pasienter som deler av sine erfaringer, blant annet vil Trine Knudtzon snakke om livet som sin egen "helseminister."  I pausene blir anledning for publikum til å mingle og utveksle erfaringer med andre deltakere. Pausene kan også benyttes til å besøke stand fra flere av våre samarbeidspartnere. 

Sponsorer: